петък, 15 октомври 2021 г.

Туршия "Божурка"






Обичам да си записвам рецептите с имената на хората от които съм ги научила.След като опитах тази туршия  преди няколко години тя трайно се настани в нашия списък със зимнина.


4 кг . зеленчуци  по желание
при мен бяха:
карфиол, червени чушки, зеле, моркови, целина - листа

марина:
300 гр. оцет
300 гр. олио
250 гр. захар
3 с.л. сол

Зеленчуците се почистват измиват и нарязвят . Паставят се  в съд с голям обем.
Продуктите за марината се смесват и се оставят  да кипнат  на котлона. С горещата марина се поливат зеленчуците.
Оставят се за 4 - 5 часа като се разбъркват от време на време.
След това зеленчуците се прехвърлят в чисти буркани и се стерилизират . По рецептата каято ми дадоха  за 15 минути. Но аз искам зеленчуците по - хрупкави и ги стерилизирах само 5 минути.



Няма коментари:

Публикуване на коментар