Скоро открих ,че имам непоносимост към млякото и млечните продукти. И започнах да търся алтернативи. Ядновите млека не са точно мляко,но все пак помагат ,особено когато ми се яде нещо конкретно. В случая - таратор.
1 ч.ч. орехи
2 ч.ч. вода
1 краставица нарязана на малки кубчета
2 скилидки чесън
1 ч.л. олио
сол на вкус
копър
Приготвяне на ореховото мляко:
Орехите се накисват във вода и се оставят най- малко за 5 часа. Аз ги оставих за една нощ.
След това се отцеждат и се изплакват с чиста вода.
Слагат се в бендера заедно с 2 ч.ч. вода и се блиндират . Прецеждат се през марля или тензух.
Пулпата от орехите може да използвате за сладкиши.
Приготвяне на таратора:
В купа се слагат ореховото мляко, краставицата,пасирания чесън и олиото.Разбърква се и се овкусява със сол и копър.