1 охладено пиле ( не замразено)
2/3 кутийка майонеза ( аз използвам "Краси")
прясно изцеден сок от лимон ( аз сложих сокът на един малък лимон)
червен и черен пипер на вкус
сол на вкус
5 с. л. олио
Почистете го и го осолете добре.
Изцедете пресен лимонов сок върху него, като го разнесете навсякъде по пилето и го оставете за около 30 минути в хладилника, за да попие добре солта в месото.
Сложете пилето в тава, застлана с алуминиево фолио и го намажете много добре и навсякъде с майонезата.
Полейте съвсем леко с олио, поръсете с черния и червения пипер и го сложете в предварително загрята на 200 градуса фурна.
Не го покривайте с фолио.
Печете до готовност, като задължително мажете пилето с мазнината, отделена при печенето минимум 3-4 пъти.
Така е, Нати, всеки има различни вкусови предпочитания, но като гледам твоето пиле съм сигурна, че ще ми хареса. Поздрави!
ОтговорИзтриванеЕ дано и на теб ти хареса така, както на нас ни се услади!Поздрави и на теб,Таня!
ИзтриванеКак апетитно се е зачервило... Важното е, че на вас ви е харесало. :)
ОтговорИзтриванеПоздрави, Нати!
Съгласна съм, Гери. Главният готвач ( аз) :) е най- доволен, котато рецептата е одобрена от домочадието. :)
ИзтриванеХубава седмица!
Апетитно е със сигурност! Хрупка;)
ОтговорИзтриванеХрупка, хрупка :)
ИзтриванеНати, разкошно е станало, хрупкава коричка, сочно месце! От Рони каквото съм правила, всичко е с прекрасен резултат. Поздрави мила и прекрасен вторник!
ОтговорИзтриванеА снимки те и направо те карат да грабваш продуктите и да запряташ ръкави
ИзтриванеНе съм опитвала пиле с майонеза,звучи интригуващо,а и щом Рони и ти препоръчвате,значи наистина е добра рецепта,Нат!Поздрави и хубав ден!
ОтговорИзтриванеРоси, и аз не бях, но смятам че сега често ще го опитвам. Поздрави!
Изтриване