сряда, 24 юни 2015 г.
Чийзкейк с череши и 3 годинки блог
Това беше любов от пръв поглед,. Оказа се и любов от първа виличка. Благодаря на Пепчо за рецептата! Почерпете се . "Под Гъбката" навърши 3 годинки на 13 юни.
1 пакет какаови бисквити ( аз използвах "Еверест")
100 г . едро смлени орехи
100 г . масло
1яйце
за крема:
400г. крема сирене
400г. заквасена сметана
400 мл. сладкарска сметана
захар на вкус
2 пакетчета желатин
за заливката:
500 г. череши
5 с.л. захар
1 пакетче желатин
Бисквитите се смилат в блендер на ситно или се натрошават.
В купа се смесват ядките, мекото масло и яйцето. Разбъркват се докато станат на трохи.
Дъното на форма за торта ( 26см.) се покрива с хартия за печене.Бисквитената смес се разстила върху хартията и се притиска плътно.
Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса за 10 минути. Веднага се изважда и се охлажда.
Желатинът се разтваря в 30-40мл. студена вода и се оставя да набъбне.
Крема сиренето, захарта и заквасената сметана се смесват и се разбъркват докато се получи еднородна смес.
Сладкарската сметана се разбива до твърди върхове.Прибавя се внимателно към крема сиренето и се разбърква.
Набъбналия желатин се нагрява без да се допуска завиране. Изсипва се към крема и се разбърква хубаво.
Крема се изсипва върху изстиналата бисквитена подложка и се изравнява.Прибира се в хладилник за поне 2 часа, да изстине добре.
Желатина за заливката се разтваря в 30-40мл. студена вода.
Почистените от костилките череши се поставят в малка тенджерка, заедно с 2-3 лъжици вода и захарта.След завирането се варят 3-4 минути и се отстраняват от котлона. Остават се да се охладят леко и се прибавя набъбналия желатин. Разбърква се докато желатинът се разтопи.
Като се охлади сместа и започне леко да желира се разпределя върху готовия сладкиш равномерно и отново се връща в хладилника.
Сега и аз на свой ред да ти честитя, много е вълнуващо, това е хубаво събитие за нас, защото всеки знае колко труд вкарва във всяка публикация и рецепта. Прекрасен сладкиш, щом е с череши, трябва да е великолепен! Прегръдка!
ОтговорИзтриванеЧестити ти три годинки под гъбката, Натали :)
ОтговорИзтриванеМного още по три да го списваш, със същото желание и да ни радваш с вкусни сладки и солени рецепти :)
Много се радвам (ще се повторя), че сте харесали сладкиша и вие :)
Прегръдка и хубаво утре!
Честита годишнина! Чийзкейка изглежда невероятно, предполагам и вкусът е фантастичен.
ОтговорИзтриванеЧестита трета блогогодинка, Нати! Десетки още по три да го водиш така добре, както до момента. Поздрави!
ОтговорИзтриванеНати, честита ти годишнина! Колко вкусно си избрала да подсладиш празника. :) Нека и блогът винаги подслажда настроението ти. :) Желая ти здраве и вдъхновение!
ОтговорИзтриванеЧестита 3 -та година блог, Нати ! Пожелавам ти никога да не губиш вдъхновение и желание при списването на твоето кулинарно местенце.Когато човек има силно желание и полага усилия всичко постига с Божията помощ.От сърце ти желая здраве и продължавай все така да показваш интересни кулинарни рецепти.В старата ни българска кухня ще откриеш цяла съкровищница от рецепти, които в днешно време са малко позабравени.А чийзкейкът е чудесен за този повод.
ОтговорИзтриванеПоздрави и весело лято !
Честита трета блогодинка! Пожелавам ти да списваш блога с нестихващо вдъхновение и сладост!
ОтговорИзтриванеПоздрави и прекрасно лято!
Честита ти годишнина на блога, Нат! Бъди здрава и все така вдъхновена! Много приятели и читатели ти желая ! Чудесен летен чийзкейк!
ОтговорИзтриванеЧестити 3 годинки "Под гъбката",Нат!Продължавай да списваш с удоволствие това чудно местенце,а десерта няма как да не е любов от пръв поглед и хапка,очарователен е и при теб!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви мили дами ,че бяхте с мен на този 3 рожден ден! Вниманието ви и милите ви думи
ОтговорИзтриванеме стоплиха и зарадваха много! Още веднъж едно голямо благодаря!