400 мл. млечна течна сметана
1 консерва сгущенка
Студената сметана се разбива до меки връхчета.Прибавя се карамеленото кондензирано мляко - сгущенка и се разбърква добре. Сместа се замразява във фризера. Хубаво би било през половин час да разбърквате сместа за да се разрушават кристалчетата. Честно казано аз не го разбърквах .
Вместо сгущенка може да се използва дулсе де лече. Целта ми беше сладолед с карамелен вкус и той определено се получи.
Нати,
ОтговорИзтриванене съм правила сладолед с кондензирано мляко.Имам желание да пробвам това лято.Чудесен се е получил.
Поздрави и весело лято !
Ели, видях идеята за този сладолед от една италианска готвачка, която обясни, че това е базова рецепта .Тя използва обикновено кондензирано мляко, но аз исках да пробвам с карамелено.
ИзтриванеПоздрави и от мен!
Това е наистина много лесен сладолед. Благодаря ти, Нат! Поздрави сърдечни!
ОтговорИзтриванеЛюси, поздрави и от мен!Радвам се ,че ти е допаднал сладоледа.С кондензирана мляко вариантите са безброй.
ОтговорИзтриване