-500 г. брашно
- 300 мл. топла вода
- 7 г. суха мая
- 10 с. л. олио
- 1/2 ч.л. сол
- 1/ч.л. захар
допълнително за поръсване , по желание:
- 2- 3с.л. олио с една скилидка чесън пасирана ( ако не постите , олиото може да се замени с разтопено масло)
- кашкавал
- сирене
В голяма купа сложете водата ,маята ,захарта, олиото и солта.Разбъркайте с вилица и започнете да прибавяте брашното. Замесете меко тесто. Омесете добре и го покрийте с кърпа или стреч фолио и оставете да втаса поне за 40 минути.
Тестото може да се замеси и в хлебопекарна на програма тесто.След втасването продължете със следващите стъпки.
Загрейте фурната на 200 градуса.
Постелете голяма тава с хартия за печене.
Втасалото тесто разделете на четири топки. Разтеглете всяка топка с ръце и я поставете върху хартията за печене.
Надупчете с вилица , намажете с олио и поръсете обилно с шарена сол.
Изпечете в предварително загрята фурна на 200 градуса. Печете в средата на фурната.
След като извадите пърленките ,ако искате да са меки ги покрийте за малко с чиста памучна кърпа.
Ние ги нападнахме направо от фурната,като преди това ги намазахме с малко олио в което пасирах 1 скилидка чесън. Децата си настъргаха и сирене и кашкавал от горе .
Рецептата видях тук.
Ох, тестеното ми е любимоооо...
ОтговорИзтриване