Много фини и деликатни сладки ,които се топят в устата.
Малкият ми син ги хареса много и ни гледаше обвиняващо като ги хапвахме, така че накрая му ги оставихме.
225 г. меко масло
100 г. пудра захар
1 ч.л. екстракт от ванилия
щипка сол
1 яйце
200 г. брашно
50 г. натурално царевично нишесте
за глазура:
100 г. млечен шоколад
В купа се слагат мекото масло и пудрата захар и се разбиват с миксер.
Добавят се солта,ванилията и яйцето и се разбива за кратко.
Накрая се добавят пресетите заедно брашно и нишесте.
Разбива се с миксер до хомогеност..
Сместа се прехвърля в пош и се шприцоват избраните формички за бисквити ,в тава покрита с хартия за печене, на разстояние .
Сладките се пекат в загрята фурна на 170 градуса за около 8 минути или до леко зачервяване по крайщата. не бива да се препичат.
Шоколадът се разтопява на водна баня и сладките се потапят в него.
Няма коментари:
Публикуване на коментар