Рядко го приготвям ,но мъжът ми го обича. А и аз също.
-150 г. ориз
- 1 л.прясно мляко
-350 мл. вода
- 1 ч.ч. захар
- ванилия по желание
- канела за поръсване
Изплакваме добре ориза със студена вода .
В тенджера слагаме млякото,водата и ориза. След като заври намаляваме котлона и оставяме да се вари на бавен огън.
Разбъркваме често за да не загори.
След като течноста намалее и се поеме от ориза добавете захарта и ванилията.
Варим докато оризът се свари.
Разлейте в купички и поръсете с канела.
Аз пък го правя често този десерт Нати.Много го обичаше и баща ми навремето.Вече е починал. Но всички в нашия дом го обичат.Особено майка ми.Затова се налага да го разнообразявам с различни добавки като аромати и украси.
ОтговорИзтриванеТвоят е класика, но е много вкусен !