Преди няколко дни отмина рождения ми ден. Прибавих още една годинка!
Сладкишът, който приготвих определено не ми се получи, затова ще ви почерпя с "Вахау"
на Йоли. Не съм изменила нищо от рецептата.
Продукти
блат
4 яйца
140 г захар
50 г брашно
1/2 ч.л. бакпулвер
50 г ситно натрошен натурален шоколад или шоколадов чипс
3 с.л. галета
140 г смлени бадеми
1 ванилия
крем
500 мл пълномаслена сметана
120 г захар
3 ч.л. нес кафе
1 ванилия
Приготвяне
* Разбийте на пухкав крем яйцата и захарта. Пресейте брашното заедно с бакпулвера и ванилията и го смесете с галетата и шоколада. Прибавете го към яйчната смес и накрая добавете и бадемите.
* Покрийте дъното и стените на тортена форма с хартия за печене. Сипете вътре тестото,загладете и изпечете в предварително загрята на 180*фурна.
* Разбийте сметаната и захарта на твърд сняг. Прибавете кафето и ванилията и разбийте още малко докато кафето се разтвори напълно.
* Разрежете хоризонтално блата на две части и сипете половината крем между тях. Останалият крем шприцовайте отгоре и гарнирайте сладкиша с кафе или какао.
А сега в рубриката неуспехи да си призная за провала ми с един, както се оказа много лесен сладкиш.
Антилския карамелен флан на Тики
Препънах се в печенето.
При мен се пече 70 минути и го извадих в течен вид.
После си го върнах в тавичката и си го допекох. Е както се вижда най- долната коричка се препече, но иначе си беше вкусен. Нямах мерак за снимки защото малко се разочаровах , но после реших все пак да го покажа.Запалих си свещичките на него, и не успях да се вредя да ги духна. Момчетата ме изпревариха.
Ако решите да правите този флан рецептата може да видите тук