Влюбих се в тези шишарки щом ги видях!Просто не можах да им устоя. Но бях обещала бананова торта на малкия ми син. А големият реши проблема като каза " Какво толкова, ще украсим тортата с шишарки", И ето резултата. Много благодаря на Катето за прекрасната идея как да си направим сладки шишарки.
А ето и как и с какво да забъркаме тортата.
200 мл. прясно мляко
170 г захар
125 г масло
5 с.л. натурално какао
3 яйца
150 г брашно
1 ч.л. бакпулвер
продукти за крема:
400 г заквасена сметана
100 г пудра захар
5 с.л. кисело мляко
1 ванилия
2 банана
В тенджера сложете прясното мляко, захарта,маслото и какаото. Оставете да поврат около 10 минути докато се хомогенизират и леко се сгъстят ( след като течността заври намалете котлона). Отсипете 1 ч.ч. от сместа и оставете на страна по- късно за сглобяване на тортата. Останалата смес охладете и след като изстине към нея добавете яйцата и брашното смесено с бакпулвера.Разбийте добре. Готовата смес изсипете в тавичка(20 см.) застлана с хартия за печене и изпечете в предварително загряна на 180 градуса фурна, за 30 - 35 минути или до готовност.
Охладете блата напълно и след това го разрежете по средата на 2 хоризонтални блата.
Пригответе крема като смесите сметаната, захарта и ванилията.
Поставете първия блат, намажете с половината, отделена и изстинала, шоколадова смес.Отгоре наредете кръгчета банани и покрийте с половината сметанов крем. Поставете втория блат, намажете с останалата шоколадова смес и я покрийте със сметановия крем.Измажете с него и отстрани тортата. Декорирайте тортата и я охладете поне за няколко часа.
Рецептата за тортата видях при Ани.
А как да направя шишарките видях в Бонбонената кухня.