1 стрък праз
150г. бекон
4- 5 картофа
20 г. масло
2 с.л. олио
около 200 мл. прясно мляко
черен пипер
сол
Обелете и нарежете картофите на кубчета.
Почистете и нарежете праза на ситно.
В тенджерата в която ще готвите загрейте маслото с олиото.
Прибавете към загрятата мазнина 3 резана бекон нарязан на ситно. Запържете за кратко и добавете праза. Като омекне леко праза добавете картофите, разбъркайте и добавете гореща вода , колкото да покрие леко картофите. Не прекалявате с водата за да не се разводни супата. Варете на тих огън докато омекнат картофите. Посолете. Дръпнете от огъня и пасирайте. Разредете с прясното мляко до желаната гъстота. Количеството на млякото е ориентировъчно и зависи от гъстотата , която желаете.Върнете отново на огъня докато супата заври отново след което дръпнете от огъня подправете с черния пипер и сервирайте с чипс от останалия бекон.
За чипса - запечете останалия бекон на горещ сух тиган с не залепващо покритие.