Тези солени кифлички са особено апетитни докото са топли. Видях ги при Ани.
220 г. меко масло
1 ч.ч. настъргано краве сирене
1 ч.ч. настърган кашкавал
1ч.ч. кисело мляко
1 пакетче бакпулвер (10г.)
3 ч.ч. брашно
1 яйце за намазване
за поръсване:
риган, ким
Разбийте с миксер маслото с кашкавала и сиренето.Разбъркайте бакпулвера в киселото мляко и изсипете в сместа. Добавете и пресятото брашно и бъркайте до получаване на меко тесто.Покрийте полученото тесто със стреч фолио и оставете в хладилника за 2 часа.
Извадете тестото и разделете на 6 равни части.
На набрашнена повърхност разточете едната част от тестото и разделете на 8 триъгълника. Навийте на кифличка всеки триъгълник. Така докато свършат всички части от тестото.Намажете с разбитото яйце. И по желание поръсете с подправки.
Изпечете кифличките в тава застлана с хария за печене, на 180 градуса за около 13 минути или до приятно поруменяване.