На шега на майтап станаха цели 11 години откакто създадох това място.
- 60 г. масло
- 1/2 ч.л екстракт от ванилия
- 3 с.л. неподсладено какао
- 250г. едро натрошени обикновени бисквити
- 3 с.л. кокосови стърготини
за глазурата :
- 60 г. пудра захар
-2 с.л. пресято неподсладено какао
-2 с.л. вода
- 2 с.л. масло
Застелете квадратна тавичка със страни 20 см. с фолио за свежо съхранение ,като оставите краищата да стърчат извън тавата.
В тенджерка смесете кондензираното мляко,пресятото какао и маслото.Поставете на слаб огън и бъркайте докато маслото се разтопи.
Свалете от котлона и прибавете ванилията.
В купа смесете бисквитите,кокосовите стърготини и сместа с кондензираното мляко.Разбъркайте.
Изсипете получената смес в тавичката,заравнете повърхността. Покрийте и приберете в хладилник поне за 4 часа.
За глазурата:
Смесете всички продукти в тенжерка и на слаб огън бъркайте докато се получи хомогенна смес.
Разпределете я върху сладкиша и върнете в хладилника за поне половин час.