вторник, 14 май 2013 г.
Бухтички
2 яйца
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. сода бикарбонат
2-3 с.л. олио
1 ч.ч. пудра захар
брашно, колкото поеме за меко тесто
олио за пържене
Содата се добавя към киселото мляко (добре би било млякото да е със стайна температура).
Яйцата се разбиват със захарта,добавя се олиото и киселото мляко със содата.
Постепено се слага и брашното.Замесва се меко тесто.Върху набрашнена повърхност се разточва тестото и от него с помощта на чаша се изрязват кръгчета.
Кръгчетата се пържат от двете страни в нагорещеното олио до зачервяване.
Отцеждат се на салфетка.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Вкусни и пухкави. Ама като гледам, овчиците също искат да си похапнат от тях.
ОтговорИзтриванеПоздрави, Нати!
Леле, Нати, една баба ме черпеше с такива, режеше ги на ромбове. Ах, какви спомени само... Благодаря ти за споделянето! Много са сладки овчиците, а бухтичките са мечта!!!
ОтговорИзтриванеМного апетитни и вкусни изглеждат, на нас са ни любими, но никога до сега не съм ги изрязвала с чаша, а както каза Катето, на ромбове. Пролетен ден!
ОтговорИзтриванеМного вкусни и любими:)
ОтговорИзтриванеМного са апетитни! Изрязвам ги във всякакви форми, в зависимост от наличното време и настроение!
ОтговорИзтриванеСимпатични овчици!
Поздрави!
Благодаря ви за милите думи момичета!Поздрави от мен!
ОтговорИзтриване