четвъртък, 23 юли 2015 г.
Турско реване с прясно мляко
В Бодрум опитах от това реване и много ми хареса, а на половинката ми, му стана любимо. Не е така отровно сладко като обикновеното.
6 яйца
120 г. брашно
120 г . захар
ванилия ( аз използвах течна)
за сиропа:
1 литър мляко
300 г. захар ( може да се намали малко)
ванилия
Разделят се белтъците от жълтъците.
Белтъците се разбиват на сняг и постепенно се добавя половината захар.
Жълтъците се разбиват с останалата захар, докато увеличат обема си. Прибавя се ванилията.
Постепенно се прибавят белтъцит,http://undermushroom9.blogspot.com/2015/06/blog-post_20.htmlе като се редуват със пресятото брашно. Бърка се внимателно със шпатула за да не спаднат белтъците. Пече се на 180 градуса.
Оставя се да изстине, разрязва се и се залива с горещия сироп.
Сиропа се приготвя като се сварява млякото със захарта. След като заври се оставя 3- и 4 минути на слаб огън като се внимава да не загори. Накрая се прибавя ванилията.
Рецептата видях тук
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Колкооо е сочно само, Нати! Истинско блаженство за небцето.
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Габи, поздрави и на теб! И наистина е много сочно :)
ОтговорИзтриване