160 г. брашно от нахут
1/2 ч.л келтска сол ( или морска сол)
1 /2 ч.л. чесън на прах
на върха на чаена лъжица смлян кимион
на върха на чаена лъжица куркума
щипка лют пипер
2 с.л. зехтин
4- 5 с. л. вода
В купа смесете брашното с подправките добавете зехтина и водата. Омесете тесто до гладка топка.
Разточете много тънко тестото около 2 - 3 мм. Изрежете желаните формички. Прехвърлете в тава покрита с хартия за печене.
Изпечете в предварително загрята фурна на 180 г. за около 8- 9 минути.Но внимавайте ,защото кога ще са готови зависи от това колко тънко са разточени. Затова след 6 -тата минута им хвърляйте по едно око. Ако ги препечете ще станат много твърди.
Рецептата видях тук
Няма коментари:
Публикуване на коментар