сряда, 26 юни 2013 г.

Кексчета със сирене


Тези кексчета ги правя вече няколко пъти, но все не стигаме до снимки с тях.Лично на мен са ми любими, защото са лесни, търпят промени в продуктите и са много вкусни.
 Рецептата е от тук

2 1/2 ч.ч. брашно
1 пакетче бакпулвер
1/2 ч.ч. натрошено краве сирене
200 г. котидж сирене ( може да се замени с друг вид сирене)
2 яйца
3/4 ч.ч. олио
1 1/2 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. сол ( ако сиренето ви е много солено не слагайте сол)
3 щипки суха ронена чубрица, или друга подправка по избор ( пробвала съм и с риган,много добре се получиха)


В купа пресейте брашното с бакпулвера.Добавете натрошеното сирене и котидж сиренето.
Разбъркайте с вилица.
В друга купа с вилица леко разбийте яйцата с олиото.Добавете киселото мляко,  чубрицата, солта и отново разбъркайте.Изсипете течната смес в купата с брашното и разбъркайте няколко пъти с вилицата, колкото да се смесят съставките.
Изсипете кексовата смес във формички за мъфини ( предварително намазани с олио и посипани с брашно).
Печете на 200 градуса за 20 - 25 минути или според фурната.



9 коментара:

  1. Супер са,Наталия!Щом има и котидж,и чубричка няма как да не ми се усладят и на мен!Формичката ти е страшно симпатична!Хубава сряда ти пожелавам!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Роси,хубава седмица и на теб! и още много разходки като тази до Рим, много добре поразгледах с теб :)

      Изтриване
  2. Как чудно са застанали в чинийката... Направо приканват да си ги хапнеш. Много са изкусителни, Нати, страшно вкусни!
    Поздрави! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Гери,грабвай едно от чинийката! Поздрави и от мен!

      Изтриване
  3. Много пухкави и вкусни са станали! Супер!

    ОтговорИзтриване
  4. Златисти, много кокетни и апетитни мъфини!
    Натали, грабвам си едничко!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  5. Ммм, разкошни!!! Много обичам солени кексове, твоите миниатюри са се получили отлично, Натали :)

    С пожелание за слънчево лято :)

    ОтговорИзтриване
  6. Вече ги правя редовно. Станаха ни любими. Вместо котидж сирене слагам заквасена сметана, а в добавка - ким, маково семе, ленено семе и чиа. Преди печене ги поръсвам със сусам/черен/ или белено тиквено семе. Превъзходен вкус!

    ОтговорИзтриване