вторник, 30 юни 2015 г.

Кейк с череши


Тази година черешите са много и вкусни. Затова продължавам на черешова вълна с този много вкусен кейк с деликатен дъх на лимон . Рецептата видях при Ева Тонева

Продукти:
100 гр меко масло
200 гр захар
750 гр череши
60 мл прясно мляко
3 яйца
300 гр брашно
12 гр бакпулвер
сока и кората на половин лимон

Трохи за посипване:
20 гр разтопено масло
20 гр захар
40 гр брашно
канела

Начин на приготвяне:
Застелете с хартия за печене дъното на форма с подвижен борд и диаметър 24 см.
Измийте черешите и почистете от дръжките и костилките.
Пресейте брашното и бакпулвера в купа.
В купа разбийте маслото и захарта до кремообразна смес.
Прибавете едно по едно яйцата, като хубаво разбивате с миксера.
Прибавете млякото, сока и кората на лимона, брашното с бакпулвера.
Разбъркайте с дървена лъжица до хомогенност.
Изсипете сместа във формата, заравнете, наредете черешите и трохите.
Печете 30-40 минути в предварително загрята до 180 градуса фурна.
Преди поднасяне можете да поръсите сладкиша с пудра захар.










2 коментара:

  1. Обичам плодовите сладкиши, особено с тази хрупкава поръска отгоре! Чудесен е, Натали!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Тили, значи с ме на едно мнение, и аз обичам плодовите сладкиши. Поздрави и на теб!

    ОтговорИзтриване