четвъртък, 23 юли 2015 г.

Турско реване с прясно мляко



В Бодрум опитах от това реване и много ми хареса, а на половинката ми, му стана любимо. Не е така отровно сладко като обикновеното.


6 яйца
120 г. брашно
120 г . захар
ванилия ( аз използвах течна)

за сиропа:
1 литър мляко
300 г. захар ( може да се намали малко)
ванилия

Разделят се белтъците от жълтъците.
Белтъците се разбиват на сняг и постепенно се добавя половината захар.
Жълтъците се разбиват с останалата захар, докато увеличат обема си. Прибавя се ванилията.
Постепенно се прибавят белтъцит,http://undermushroom9.blogspot.com/2015/06/blog-post_20.htmlе като се редуват със пресятото брашно. Бърка се внимателно със шпатула за да не спаднат белтъците. Пече се на 180 градуса.
Оставя се да изстине, разрязва се и се залива с горещия сироп.
Сиропа се приготвя като се сварява млякото със захарта. След като заври се оставя 3- и 4 минути на слаб огън като се внимава да не загори. Накрая се прибавя ванилията.

Рецептата видях тук

2 коментара:

  1. Колкооо е сочно само, Нати! Истинско блаженство за небцето.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Габи, поздрави и на теб! И наистина е много сочно :)

    ОтговорИзтриване