вторник, 1 март 2016 г.

Вино от черен бъз




За да си направите вино първо трябва да сте си направили сироп или сок.
Прецеденият за сиропа плод се изсипва в по-голям(по възможност стъклен) съд, залива се с вода (на един килограм плод – три литра вода).Всеки ден съдът се разклаща или разбърква.
След 2-3 седмици се получава вкусно вино. Пие се по една винена чаша преди ядене на обяд и вечеря. Действа като сиропа. 

3 коментара:

  1. Благодаря за рецептата Нати.Прекрасна е и ще я изпробвам.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря за рецептата.И аз си я отмятам за проба.Много красива снимка :)

    ОтговорИзтриване
  3. И остава да е вкусно и ароматно. Сиропът си го пием, но вино- никога не съм. Благодаря за споделеното, Наталия!

    ОтговорИзтриване