четвъртък, 12 май 2016 г.

Салата с яйца



Всяка година след Великден ми остават яйца. Този път обаче ми подшушнаха тази салатка и аз реших да пробвам.Успешно елиминирах яйцата и се оказа много вкусно.Подозирам че ще използвам рецептата не сама по празници.


8- 10 твърдо сварени яйца
майонеза
2 с.л.кисело мляко
70-80г. сирене
копър
черен пипер
1-2 скилидки чесън



Яйцата се настъргват на едро ренде. Към тях се добавя натрошеното сирене, нарязаният копър, пресованият чесън и черният пипер. Разбърква се добре и се прибавя майонезата и киселото мляко.(Количеството на майонезата зависи от броя на яйцата.) Салатата се разбърква добре. Аз не съм прибавяла сол, защото сиренето беше солено.
Количеството на продуктите спокойно може да се променя според вкуса. Аз пробвах на око и добавях след доста опитване :).



6 коментара:

  1. Правих подобна миналата седмица. Не съм използвала яйца от Великден, защото не ми останаха и много ме зарадва този факт. Рецептата ми е подобна. Имам представа за каква вкусотия иде реч. Без сирене! Не ми е хрубвало, но виж - другият път ще добавя! Снимките ти стават все по - добри, Нати!
    Усмихнат ден!

    ОтговорИзтриване
  2. Нати,
    правила съм подобна салата , но с кашкавал.Вкусна става, особено когато има останали яйца от Великден.Но напоследък боядисваме по - малко, за да ги оползотворим по - бързо.Но и за Спасовден пак се боядисват яйца, така ,че има още време за проба.
    Прекрасно поднесена и снимана салатка Нати ! Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ели, сигурна съм че и с кашкавал ще е вкусна.Хубав ден от мен!

      Изтриване
  3. Чудесна салатка, Нат!Ние не варим много яйца, но пък когато ми подарят се насъбират. С удоволствие ще опитам твоята рецепта! Поздрави, мила!

    ОтговорИзтриване