понеделник, 12 юни 2017 г.

Пълнени тиквички



500 г. кайма
1 ч.ч. ориз
5 - 6 тиквички
1 глава лук
100 мл. доматен сок
черен пипер
червен пипер
кимион
по желание копър или магданоз за поръсване.

Тиквичките се разрязват наполовина,като лодки и се издълбават.Леко се изпържват в горещо олио и се подреждат в тавата в която ще се пекат.

Лукът се нарязва на кубчета и се задушава в малко олио.Когато омекне към него се прибавя каймата и се задушава докато стане на зърна.Прибавя се оризът и се бърка 2-3 минути. Прибавя се червения пипер, черния пипер и кимиона и 2 ч.ч. бульон или гореща вода.Сместа се вари на тих огън докато ориза набъбне.
Тиквичките се пълнят с приготвената плънка и се пекат на умерена фурна до готовност.
Сервирайте с кисело мляко или сос.


2 коментара:

  1. Нати,
    все още не съм правила пълнени тиквички, но се надявам скоро нашите да станат от градината.Тепърва предстои приготвянето им.Твоите са чудесни, красиво изглеждат.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване