вторник, 14 май 2013 г.

Бухтички



2 яйца
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. сода бикарбонат
2-3 с.л. олио
1 ч.ч. пудра захар
брашно, колкото поеме за меко тесто

  олио за пържене

Содата се добавя към киселото мляко (добре би било млякото да е със стайна температура).
Яйцата се разбиват със захарта,добавя се олиото и киселото мляко със содата.
Постепено се слага и брашното.Замесва се меко тесто.Върху набрашнена повърхност се разточва тестото и от него с помощта на чаша се изрязват кръгчета.
Кръгчетата се пържат от двете страни в нагорещеното олио до зачервяване.
Отцеждат се на  салфетка.

6 коментара:

  1. Вкусни и пухкави. Ама като гледам, овчиците също искат да си похапнат от тях.
    Поздрави, Нати!

    ОтговорИзтриване
  2. Леле, Нати, една баба ме черпеше с такива, режеше ги на ромбове. Ах, какви спомени само... Благодаря ти за споделянето! Много са сладки овчиците, а бухтичките са мечта!!!

    ОтговорИзтриване
  3. Много апетитни и вкусни изглеждат, на нас са ни любими, но никога до сега не съм ги изрязвала с чаша, а както каза Катето, на ромбове. Пролетен ден!

    ОтговорИзтриване
  4. Много са апетитни! Изрязвам ги във всякакви форми, в зависимост от наличното време и настроение!
    Симпатични овчици!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  5. Благодаря ви за милите думи момичета!Поздрави от мен!

    ОтговорИзтриване