четвъртък, 6 март 2014 г.

Домашен пилешки пастет




 От доста време се каня да направя домашен пастет. Спрях се на рецептата на Ани.
И тъй, като нищо не съм променяла ето как се прави:

200 г. пилешки гърди
450 г. пилешки дробчета
1 голям морков
четвърт червена чушка
2 дафинови листа
връзка пресен лук
10 зърна черен пипер
2 скилидки чесън
бучка масло
1 кафена ч.ч. готварска сметана ( по възможност млечна)
индийско орехче на вкус
сол






Измийте и почистете пилешките дробчета от жилите и зелените нишки.Нарежете пилешкото месо на парчета и го сварете заедно с дробчетата,нарязания морков, нарязаната на ситно чушка, дафиновите листа и черния пипер. Нека поврат около 30 минути. Отцедете водата в която са врели, но запазете част от нея в малка купа.
Извадете черния пипер и дафиновите листа.
Нарежете пресния лук и чесъна и ги задушете в малко масло на тиган. Добавете пилешкото, дробчетата и зеленчуците и задушете за няколко минути.Поръсете с индийското орехче и сол.
Прехвърлете всичко в блендер, налейте малко от заделената вода и сметаната и пасирайте до гладкост.

15 коментара:

  1. А какво е мнението ти, Нати, хареса ли ти? Аз не хапвам пастет от години заради това, че всъщност няма нищо истинско в него... Но пък и домашен не съм пробвала да направя.
    Твоят изглежда чудесно! :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Гери, много ни хареса пастета. Разбира се това е въпрос на вкус. Ти трябва да опиташ и да решиш дали ти харесва. Хубавото е че не е никак сложно и не е прекалено скъпо така, че ... давай смело :)

      Изтриване
  2. Обичаме пастет, но не се сещам за рецептата, въпреки че съм я преписала! Радвам се че подсещаш, особено с апетитната снимка!
    Поздрави, Натали!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Тили, радвам се че съм те подсетила. Весел празник утре !

      Изтриване
  3. Нат,супер е това пастетче!И при Ани ми беше харесало,ето сега и при теб,чудесно ще да е,ама да видим кога ще му се наканя и аз.Благодаря ти,че ме подсещаш!Пожелавам щастлив празник утре!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Роси, честит празник и на теб! А за пастета, накани му се :)

      Изтриване
  4. И аз от цяла вечност се каня, а сега като се затопли времето, съвсем ще забравя да го направя. Изглежда страхотно, Наталия!

    ОтговорИзтриване
  5. Честит 8 март, Нати! Бъди щастлива, обичана и обичаща , все така прекрасна жена! Пастета изглежда много вкусно и е крайно време и аз да се пробвам.Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Кате, честит 8 март и на теб! Много смях , любов и мили жестове ти пожелавам!

      Изтриване
  6. И аз му се каня на този пастет:)....
    Честит празник, Наталка! Бъди здрава и много обичана!
    Хубава съботна вечер!

    ОтговорИзтриване
  7. И аз ползвам рецептата на Ани, и то от доста време, все така правя пастета - разкошен! Иска ми се да гребна от твоята купичка :) Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  8. Снежи, то отдавна не остана. Ние с теб явно имаме близки вкусове. Това е поредната рецепта, която сме опитали заедно :)
    Поздрави и на теб!

    ОтговорИзтриване
  9. Сега виждам това. Благодаря ти Наталия. Прекрасен пастет си направила.

    ОтговорИзтриване
  10. Ани, то е благодарение на рецептата ти! Така че всъшност аз ти благодаря!

    ОтговорИзтриване