четвъртък, 24 юли 2014 г.

Пиле с доматен сос


1 пиле ( ако има домашна кокошка би било страхотно!)
1 морков
1 глава лук
5-6 домата
малко целина- глава (на вкус , аз слагам3-4  малки кубчета, защото не искам вкуса и да доминира)
2-3 скилидки чесън
1 -2 с.л. брашно
черен пипер
дафинов лист
1/2 ч.л. захар

Пилето се нарязва на порции и се сварява в подсолена вода,  (Като заври се отпенва )
Нарязват се на кубчета моркова, целината и лукът и заедно с нарязания на ситно чесън се задушават в малко олио и  2 с. л. вода.( Може и да се запържат само в олио без водата.)
Добавят се нарязаните на ситно ( или рендосани) домати и брашното.Налива се бульона от пилето до желаната гъстота.Прибавя се дафиновия лист, черния пипер, захарта. Ако е необходимо се досолява.
В така приготвения сос се слага месото. ( Аз заради децата го обезкостявам, но може да си остане и на порции.)Ястието се вари на тих огън още 10- 15 минути.




4 коментара:

  1. Изключително вкусна гозба,Нат!
    Хубави почивни дни!

    ОтговорИзтриване
  2. Наистина много вкусна лятна манджичка, с удоволствие бих похапнала, ако беше пред мен:). Прекрасна неделна вечер, мила!

    ОтговорИзтриване
  3. Наистина много вкусна лятна манджичка! С удоволствие бих похапнала ако беше пред мен :). Приятна неделна вечер, мила!

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря, Кате! Хубава нова седмица и целувки от мен!

    ОтговорИзтриване