четвъртък, 24 юли 2014 г.
Пиле с доматен сос
1 пиле ( ако има домашна кокошка би било страхотно!)
1 морков
1 глава лук
5-6 домата
малко целина- глава (на вкус , аз слагам3-4 малки кубчета, защото не искам вкуса и да доминира)
2-3 скилидки чесън
1 -2 с.л. брашно
черен пипер
дафинов лист
1/2 ч.л. захар
Пилето се нарязва на порции и се сварява в подсолена вода, (Като заври се отпенва )
Нарязват се на кубчета моркова, целината и лукът и заедно с нарязания на ситно чесън се задушават в малко олио и 2 с. л. вода.( Може и да се запържат само в олио без водата.)
Добавят се нарязаните на ситно ( или рендосани) домати и брашното.Налива се бульона от пилето до желаната гъстота.Прибавя се дафиновия лист, черния пипер, захарта. Ако е необходимо се досолява.
В така приготвения сос се слага месото. ( Аз заради децата го обезкостявам, но може да си остане и на порции.)Ястието се вари на тих огън още 10- 15 минути.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Изключително вкусна гозба,Нат!
ОтговорИзтриванеХубави почивни дни!
Наистина много вкусна лятна манджичка, с удоволствие бих похапнала, ако беше пред мен:). Прекрасна неделна вечер, мила!
ОтговорИзтриванеНаистина много вкусна лятна манджичка! С удоволствие бих похапнала ако беше пред мен :). Приятна неделна вечер, мила!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Кате! Хубава нова седмица и целувки от мен!
ОтговорИзтриване