събота, 20 юни 2015 г.

Колко са големи очите на страха или до Бодрум и обратно



Очите на страха са големи. В моя случай - огромни. Да кажа че се паникьосвам, е много бледо отражение на състоянията, в които  изпадам. А бях що годе нормален и уравновесен човек и после дойдоха децата и нещата излязоха от контрол! Светът стана опасен!!!
От опит установих, че всеки ръб крие опасност. Сцепената вежда не е нещо , кой знае какво, но когато става дума за бебе- твоето бебе- изведнъж  ти изглежда като Гранд каньон и е нещо страшно!
И се улавяш , че откриваш как всяко нещо около теб може да нарани малкия ти неспиращ за 2 секунди дивак. Обаче си е твоя дивак и така здраво ти е стиснал сърцето , че се чудиш как си живял без него. И така всеки ден опасностите лавинообразно нарастват... и после бебетата стават 2!!!!
Ето точно от този момент нещата мощно излязоха от контрол. И аз се превърнах в параноична психарка!!!
И тук трябва да вмъкна , че безкрайно се възхищавам на хората , които имат повече деца. И аз исках поне 3 , но установих, че едва ли ще се справя.

Та това беше за да ви въведа лекичко в това какво става в главата ми в обичайна обстановка. А сега само се опитайте да си представите как се държа, когато решим да отидем на почивка и то в чужбина!!!
Мога да кажа само ,че имам безкрайно търпелив мъж. На моменти аз сама не се издържам , а той как ме понася, все още е голяма загадка за мен! И така , решено е - почивка в Турция и като капак със самолет!!!
Не е нужно да уточнявам , че досега не съм се качвала на самолет, нали?
Платихме...
Ранно записване... за да мога да мрънкам няколко месеца -ами ако...

В деня на от пътуването ни пред аерогарата, треперех като лист. От нерви разбира се ,ми прилоша в самолета. Кацнахме без да ни удари гръм, без терористи и абсолютно безаварийно.
Но на мен ми беше толкова лошо, че всичко ми се виждаше черно. И Бодрум и хотела и морето. На следващия ден обаче, светът беше съвсем различен! И така сега мога да кажа , че това беше най- релаксиращата и неангажиращата ме за нищо почивка до сега! Прекарах прекрасно! Въпреки моите притеснения (" ами ако децата се разболеят", не че нямат застраховка и не че там си нямат лекари, но хайде как да ми го обясни човек?)
Дори на полета на връщане се чувствах добре.Единствено съжалявам ,че почивката свърши.
И така оказа се, че всъщност ама въобще не е имало за какво да се притеснявам. За чест на мъжа ми нито веднъж не ми каза - " Нали ти казах".
И така ето това беше моя Бодрум


























16 коментара:

  1. Красива и вълнуваща почивка сте си направили, Нати! Не съм виждала снимки на Бодрум досега. Хареса ми през твоя обектив.
    Поздрави и хубава неделя!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радвам се че са ти харесали снимките, Габи! Хубава седмица от мен!

      Изтриване
  2. Много красиви кадри, Нати! Благодаря за тази виртуална разходка! И аз не съм пътувала досега със самолет и предполагам, че също ще съм топка нерви, но пък заради красивите места по света си струва. :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ооо, Светле ,определено си струва! Пък и както ми стана ясно , само очите на страха ми големи, всъшност не е страшно.Така ,че съм готова за нови подвизи. Най-вероятно със същите притеснения, или ще си измисля други :)
      Поздрави и от мен!

      Изтриване
  3. Нати, всичко е добре, когато свършва добре, нали? :) Изглежда страхотно в Бодрум, не съм била там никога. :) Дано всяка следваща почивка да е още по-хубва за теб от предишната.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Скъпата ми, Нати! :) И аз отчасти съм "паник" , нали знаеш онази картинка с децата: татко хвърля детето с ръце на високо, на мама ѝ се вижда до небето, на детето средно положение, а на татко е просто над главата:))). Та, разбираемо е и не си единствената:))) И за самолет не си. И аз не съм. Но щом ти вече си се престрашила и аз ще мога:))) Почивката ви е била приказка, мястото е хубаво, емоциите ги има, хората са чудесни... Снимките ти говорят. Поздрави и с много такива прекрасности да напълниш лятото:).

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Е , Кате, радвам се ,че не съм сама в състоянието "паник" въпреки ,че като те наблюдавам какво си слънчице,не ти ловя много вяра,че лесно се паникьосваш,като мене.:)
      Благодаря,за пожеланията! Големи целувки от мен!

      Изтриване
  5. Познато състояние (за съжаление)! Но важното е че всичко е приключило благополучно и сте се насладили на заслужена почивка в изключително интересно и красиво място!
    Поздрави и хубава вечер, Нат!

    ОтговорИзтриване
  6. Прекрасно място и се радвам, че си надвила страховете и притесненията си за да му се насладиш докрай!
    Поздрави, Наталка и хубава нова седмица!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ив, бързо ми минава! И от време навреме успявам да обърна гръб на притиснителното ми аз :)
      Поздрави и от мен!

      Изтриване
  7. Нати,
    чудесна почивка сте си направили на това непознато за мен място.В Турция съм посещавала само Одрин и Истанбул, когато имахме турне с църковния хор.Преди години и аз като теб се притеснявах за всичко, такъв ми е характера по принцип.Но днес винаги започвам дадено начинание с молитва към Бога и нямам никакви страхове и притеснения.Дори наскоро станах солист в църковния ни хор с Божията помощ и воля.Аз, която от притеснение мога да забравя и мелодия, и текст.Пътуването със самолет не е толкова страшно, преодолява се.Пътувала съм със самолет два пъти.Но снимките ти са прекрасни, Турция е друга култура, там са запазени всички старинни сгради, по тяхните пазари имах чувството ,че е запазена дори старинната обстановка и ястия.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ели,водиш ме с един самолет :)
      Наистина Турция е друга култура, която ми е интересно да видя, но някакси не ми и е много близка и не я усещам. Виж Италия... там ми остана сърцето...
      Поздравления за успеха - солист ! Аз не мога да вържа две верни ноти така ,че много ме респектира! А музиката на църковните хорове е вълшебна!
      Поздрави!

      Изтриване
  8. Нат,както разказваш,наистина имаш мъж за похвала.Отпусни душата,мила,спокойно,каквото има да става,ще стане и без да си късаш нервите предварително.Аз например не давам да се говори негативно преди пътуване от суеверие,някак да не чуе дявола :) .
    Радвам се,че все пак си отдъхнала и вярвам,че вече ще ти е по-приятно на тръгване.
    А пътуванията са неимоверна краста,пожелавам ти още и все до мечтани места!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Роси, най- интересното е ,че всъшност аз съм много позитивно настроена за всичко останало. Само към децата изперквам. А крастата с пътуванията и мен ме е хванала и не ме оставя :)
      И да мъжът ми е златен :)
      Целувки!

      Изтриване