вторник, 22 септември 2015 г.

Чили кон карне



500 г. кайма
1 купичка боб
4 големи глави лук
2 скилидки чесън
6 - 7 червени чушки
1 люта чушка
2 зелени чушки
1 морков
500 мл. доматен сок
1/2 ч.л. червен пипер
лют червен пипер по желание
черен пипер
кимион
джоджен
сол

Фасулът се накисва от предната нощ във вода. На сутринта водата се изхвърля и фасулът се сварява в нова вода.Отцежда се.
Лукът, чушките и морковът се нарязват на кубчета.
Лукът се задушава в малко олио. Прибавят се чесънът,морковът и чушките. След като се задушат леко се прибавя каймата.След като каймата се запържи се добавя червения пипер, доматите, фасула.Оставете ястието да покъкри и преди да отстраните от огъня добавете подправките.





4 коментара:

  1. Изглежда страхотно, непременно ще направя!

    ОтговорИзтриване
  2. Нат, не знаеш колко много ме уцели тук! Толкова много обичам чилито, а тази чинийка пред мен сега направо ме кара да се давя на сухо :) Разменям торта по желание за една порция от създадената от теб вкусотия! Прегръдки силни!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Люси, имаме проблем! Аз не мога да си избера торта защото ги искам всичките!!!! :)

      Изтриване