събота, 26 септември 2015 г.

Домашен хамбургер


 Преди да разберем, колко са вредни хамбургерите в "Макдоналдс" ги опитвахме, дълго с наслада. Тогава годините бяха други и за нас беше нещо ново. Понякога ни се яде точно това. И реших да направя домашна версия . Няма да ви лъжа , не е същото като в големите вериги, но също е много вкусно. И факта ,че го правя вече няколко пъти е показателен ,че много ни харесва. Ако имате време да си направите и домашни питки ще е още по- добре.

500 г. свинско месо
1 скилидка чесън
сол
черен пипер
кимион

 питки
 листа маруля
1 домат нарязан на шайби
1 глава лук нарязана на шайби
сирене чедър
майонеза
кетчуп




Смелете месото в блендер заедно със чесъна. Овкусете каймата с подправките.
Оформете кюфтенца по- големи от питките ( при печенето ще се свият малко) и изпечете на скара или горещ грил тиган.
Намажете питките с майонеза и кетчуп и подредете хамбургера, както ви е вкусно.
При мен- питка майонеза, листо маруля,сирене чедър, кюфтенце,домат, лук,отново сирене чедър и накрая питка намазана с майонеза.



4 коментара:

  1. Нати,
    понякога на човек му се хапва точно това - един позабравен, богат на продукти добре направен хамбургер..Преди години за първи път в Германия видях да се продават специални малки хлебчета с дупка в средата за пълнене.Те бяха предназначени специално за пикник или екскурзии.За жалост в България още не съм виждала такива, но хамбургерът е класика.Твоят изглежда чудесно.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Ели! Поздрави и от мен, макар и закъснели.

      Изтриване
  2. О, да, говори ми...или по-добре, сготви ми! Страхотен е, Нат! Няма по-вкусно от домашните бургери! Сърдечни поздрави, мила!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Люси , с удоволствие ще ти сготвя само кажи кога :) ! Целувки!

      Изтриване