събота, 6 август 2016 г.

Али Назик



Една приятна разходка до турската кюхня.

500 г. телешка кайма
2 с.л. масло+ 1с.л. олио
1 глава лук- нарязана на малки кубчета.
1 по-голям домат
1/2 ч.л. лют червен пипер на люспи
1/4 ч.л.канела
черен пипер
кимион
сол


за пюрето от патладжан:
4 патладжана
1 ч.ч. цедено кисело мляко
4- 5 скилидки чесън

за украса:
1 зелена чушка
1 домат
магданоз




Изпечете патладжаните във фурна на 200 градуса. Охладете ги и ги обелете.
Настържете домата.
В маслото и олиото запържете  нарязания лук за 3-4 минути.Добавете каймата и запържете.
Добавете доматите и гответе доката се редуцира соса от доматите. Добавете лютия пипер,канелата,черния пипер и кимиона.Посолете.

Пасирайте патладжана.Добавете цеденото мляко и чесъна също пасиран.Посолете и разбъркайте докато се смесят добре продуктите.

Сервирайте,като в чинията сложите от пюрето от патладжан, отгоре от сместа с каймата.Украсете с парченца зелена чушка и домат. Поръсете с нарязан магданоз.


Идеята видях в предаването "Модерна турска кухня" с Максут Ашкар. Рецептата направих по- спомен затова не мога да дам линк .

2 коментара:

  1. Перфектно!Не съм гледала точно това предаване с Ашкар,но и аз го харесвам :) !Спокойни почивни дни,Натали!

    ОтговорИзтриване