вторник, 9 август 2016 г.

Печени мариновани домати



Миналата година правих сушени домати на фурна. Много ни харесаха,но отнемат доста време.
Тази година, градината ни отново ни даде доста домати и реших да пробвам рецепта на Йоли.
Определено не сгреших.Тези печени мариновани доматки имат страхотен вкус, който не подлежи на описание. Просто трябва да се опитат.

домати
чесън
сол
зехтин

по желание любими подправки - розмарин, риган

Измитите домати нарежете на четвъртини и им махнете семките.Подредете в тава покрита с алуминиево фолио.Поръсете със сол, малко зехтин и ако решите подправките.
 Аз пробвах с различни подправки ,но установих ,че натурални ми допадат най-много, така че не слагам други подправки освен сол.
Изпечете доматите на силна фурна- 220 градуса докато придобият приятен загар.

Наредете доматите плътно в буркани, като между тях поставяте от нарязания чесън.
Залейте със зехтин и съхранявайте в хладилник.

14 коментара:

  1. Нати,
    аз ги правя сушени на слънце, стават много вкусни.Но в градовете е малко неудобно, няма къде на слънце да се сушат.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ели,наистина няма къде, затова търсим алтернативи.
      А на слънце съм сигурна че доматките ти са страхотни!
      Поздрави и от мен!

      Изтриване
  2. И това съм проспала и винаги се чудя как да заменя дългото печене във фурна. Благодаря и на теб, и на Йоли!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. :) Няма защо, радвам се, че съм насочила вниманието ти към този рецепта.

      Изтриване
  3. Много много много обичам, особено домашно приготвени. Страхотно бурканче! Поздрави, Нати!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И ние ги харесваме много!
      Поздрави и от мен,Кате!

      Изтриване
  4. Отговори
    1. Ти закъсня, ужасно закъсня :)
      Оцеля само едно бурканче, ако успееш да се пребориш с мъжа ми за него-твое е.

      Изтриване
  5. С домати от собствената градина определено си е уникално вкусно,поздравления за добива и чудната рецепта,Нат!Щастлив финал на лятото!

    ОтговорИзтриване
  6. Много интересна рецепта! Браво!

    ОтговорИзтриване
  7. Поздравления за прекрасната градинарка! Много вкусно предложение, Нати!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря,Бети, но си признавам, че тази година почти не се завъртях в градината. Заслугите са на мъжът ми и свекър ми.Аз само оползотворявах реколтата :)

      Изтриване