неделя, 16 юли 2017 г.

Лесен сладолед с вкус на карамел




400 мл. млечна течна сметана
1 консерва сгущенка

Студената сметана се разбива до меки връхчета.Прибавя се карамеленото кондензирано мляко - сгущенка и се разбърква добре. Сместа се замразява във фризера. Хубаво би било през половин час да разбърквате сместа за да се разрушават кристалчетата. Честно казано аз не го разбърквах .
Вместо сгущенка може да се използва дулсе де лече. Целта ми беше сладолед с карамелен вкус и той определено се получи.

4 коментара:

  1. Нати,
    не съм правила сладолед с кондензирано мляко.Имам желание да пробвам това лято.Чудесен се е получил.
    Поздрави и весело лято !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ели, видях идеята за този сладолед от една италианска готвачка, която обясни, че това е базова рецепта .Тя използва обикновено кондензирано мляко, но аз исках да пробвам с карамелено.
      Поздрави и от мен!

      Изтриване
  2. Това е наистина много лесен сладолед. Благодаря ти, Нат! Поздрави сърдечни!

    ОтговорИзтриване
  3. Люси, поздрави и от мен!Радвам се ,че ти е допаднал сладоледа.С кондензирана мляко вариантите са безброй.

    ОтговорИзтриване