четвъртък, 21 февруари 2013 г.
Супа с бекон
Тази снимчица на супичката отлежава от няколко месеца.Има си много кусури, за разлика от самата супа.И понеже наскоро загубих част от рецептите си не ми се ще поради разсеяност да загубя и тази.Затова я представям, пък на вас оставям да се похвалите с по-хубави снимки, ако ви допадне и решите да я направите.А аз си допълвам виртуалния тефтер с още една любима
рецепта.
1 глава лук
8-9 ивици бекон ( носи и на още :) аз го слагам на око)
100 г. гъби
400 г. картофи
150 г. заквасена сметана
бял пипер
босилек
сол
3 парчета от бекона се слагат на горещ тефлонов тиган ( или друг с незалепващо покритие) и се изпичат.Отделят се за украса на супата.
Лукът се нарязва на ситно и се запържва .Добавя се останалия бекон нарязан на дребни кубчета.Запържва се .Добавят се измитите и нарязани гъби и се задушава още 4-5 минути.
Накрая се прибавят нарязаните на кубчета картофи и вода или бульон. (Количеството вода е 150 мл. за порция, но ако правите повече трябва да съобразите и количеството на останалите продукти).Посолете.
Като омекнат картофите, прибавете сметаната.Разбъркайте добре и отнемете от огъня.
Подправете с бял пипер и босилек по желание.
Рецептата е от предаване на И.Звездев
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Вкусно допълнение към каквато и да е крем супа! Харесва ми!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Тили, благодаря!Хубав ден!
ИзтриванеНикога, ама никога не лишавай блога си от рецепта заради снимките. Блоговете не са на конкурс за снимки, а тази е достатъчно добра, за да ми се прииска да загреба с лъжицата! Поздрави!
ОтговорИзтриванеСлушам! :)
ИзтриванеКате, стана ми хубаво като прочетох коментара ти.Благодаря че ме приземи на земята.Наистина най- важното са рецептите и опита, който споделяме.
Прегръдки от мен!