петък, 2 август 2013 г.

Картофено руло



1 кг. картофи
1 яйце
150гр. кашкавал
50гр.масло
сол
пипер
щипка чубрица

за плънката
3 сварени яйца
1-2 сварени моркова
1 кренвирш

Картофите се сваряват и се намачкват като за пюре.Докато са горещи се прибавя маслото,солта чубрицата и черния пипер.Разбърква се добре.Като се охлади се добавя яйцето и настъргания кашкавал.Всичко се омесва добре и се прехвърля върху обилно на маслено  с олио фолио.
Оформя се правоъгълник.
Отгоре се поставят яйцата разрязани на две, морковите и кренвирша нарязани на пръчици.
С помощта на фолиото се завива на руло и се прехвърля внимателно в на маслена(повечко)
тавичка.Пече се 20-25 минути или до зачервяване.Може отгоре да го поръсите с кашкавал.
Става много вкусно,но трябва да сте виртуоз да го нарежете топло.Обикновено докато е горещо се разпада.Не че това пречи на прекрасния вкус, само на външния вид.
Щом се охлади се реже перфектно!
Правила съм рулото няколко пъти с различна плънка-топено сирене, бекон.Всички варианти ми харесват.

А ето две морски снимки.



6 коментара:

  1. Отново страхотно предложение, рулцето изглежда много подканящо. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Натали, много вкусно руло! Аз добавям и малко грах. Обичам тези рула, с различна плънка, винаги са апетитни!
    Поздрави и хубава петъчна вечер!.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Тили, и аз ги обичам.Следващия път ще сложа и грах.Хубава неделя!

      Изтриване
  3. Наталия, тoлкoва е апетитнo тoва рулo :) Данo нямаш нищo прoтив да се впуснеш в еднo некулинарнo Предизвикателствo -http://antoaneta77.blogspot.com/2013/08/blog-post.html
    Пoздрави Ани

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ани,благодаря за поканата, ще се включа в най-скоро време.

      Изтриване