петък, 30 август 2013 г.

Бутер кошнички с ванилов крем и плодове

 Бях решила да почерпя колегите с нещо и след дълго умуване реших, че ще е десерт с ванилов крем и плодове.Хубаво, но в какво да го поднеса този крем? И спонтанно реших да са някакви кошнички.Не исках да са тарталети и си спомних че преди време бях гледала в" Пекарната на Рудолф" този начин за приготвяне на бутер кошнички.Ето го готовия резултат.Крема излиза повече, но никой не отказа допълнително.После видях и по лесни начини за оформяне на бутер тесто, но нищо този е ефектен ще използвам другите идеи за нещо друго.

1 пакет бутер тесто

за крема:
1 литър прясно мляко
4 жълтъка
1 ч.ч. захар
7-8 с.л. брашно
2 ванилии
50г. масло

плодове по избор: малини, ягоди, банани, праскови,къпини,сини сливи


Бутер тестото се оставя да се отпусне и се нарязва на квадрати.
Квадратите се слагат върху форма за мъфини от обратната срана.

С нож се отстраняват ъгълчетата за да се получи кошничка.Страните на квадратите трябва да са достатъчно големи за да покрият формата за мъфини.При печене кошничките се надуват, затова  трябва да се слагат през едно гнездо, както е показано на снимката.Изпичат се според указанията на производителя.

Крема се приготвя като жълтъците се разбиват със захарта и брашното,постепенно се добавя прясното мляко,кото се разбърква добре.Слага се на котлона и се бърка докато се сгъсти.
Маха се от огъня и се прибавя маслото и ванилията.Оставя се да се охлади.
Преди сервиране кошничките се пълнят с крема и се украсяват с плодове по избор.
Ако искате да поднесете кошничките по- късно, трябва да ги намажете първо с разтопен бял шоколад. Оставете да се втвърди и тогава напълнете с крема.

4 коментара: