сряда, 1 юли 2015 г.

Кошничка от кашкавал


Някъде бях чела за тези кошнички, но после не успях да ги намеря и така действах по памет.
Настъргах кашкавал. Сложих голям тиган с не залепващо да се нагрява. Обърнах една купичка за супа на обратно. Като се нагорещи тигана наръсих кашкавала във формата на голям кръг. Изчаках да се разтопи хубаво и да се зачерви. После с помощта на дървена шпатула преместих кашкавала ,който приличаше на палачинка, върху обърнатата купичка. Оставих да се охлади и напълних готовата кошничка със овкусена зелена салата.
Ако решите да си направите подобни кошнички трябва да имате предвид че трябва да се напълнят с избраната салата непосредствено преди сервиране.



8 коментара:

  1. Нати,
    виждала съм как правят подобни кошнички, но с пермезан в кулинарни предавания.Получила се е чудесно с кашкавал и е една много добра идея за гости.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ели, аз не съм гледала как се правят, Просто бях чела някъде, даже нямаше снимки, но ми се получи. И наистина е ефектно за гости или специални поводи.
      Поздрави и от мен!

      Изтриване
  2. Красиво и вкусно!
    Хубаво лято, Нат!

    ОтговорИзтриване
  3. Класиката си е класика, но ти си успяла да създадеш такава красота! Виждала съм идеята и преди, но не винаги в този красив златен цвят! Поздравления, Нат!

    ОтговорИзтриване
  4. Чудесна идея, Нат! И е много оригинална за гости, наистина! И аз съм виждала в предавания да я правят с пармезан, но с кашкавал е много по-апетитно, а и достъпно. :)
    Хубава неделя!

    ОтговорИзтриване
  5. В заведение съм пробвала от пермазан, но реших като за пръв опит да пробвам с кашкавал.
    Хубава нова седмица от мен, Светле!

    ОтговорИзтриване