четвъртък, 4 февруари 2016 г.

Пукани люти чушлета


Тук няма точни количества. Всичко зависи от това колко чушлета искате да имате.Аз първия път пробвах със 100 грама.

люти чушки
захар
сол
оцет
олио
настъргани моркови
 скилидки чесън
магданоз

Чушлетата се опукват( пекат се на огън,скара,котлон) от всички страни.
Още топли си поливат с марината  приготвена от останалите продукти.
Марината трябва да покрие чушките.

12 коментара:

  1. Нати,
    и аз правя подобни чушки.Имам куп рецепти.Но в последните години ги правим без олио.По - трайни и по - вкусни стават.
    Ще ти изпробваме меденките задължително.Правили сме , но стават твърди, когато се охладят.Но иначе вкусът е хубав.Твоите сякаш са друг вид.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ели, и аз правя рецепта само с оцет, но тези ми станаха любими!
      А меденките омекват ако са с пълнеж иначе наистина са по скоро хрупкави.
      Поздрави.

      Изтриване
  2. Тези просто ги обожавам в студено време! Страхотни са станали!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз! И в студено и в топло време са ми любими!
      Поздрави!

      Изтриване
  3. И аз като Траянчето ги обожавам по това време на годината. Много са вкусни, а колко много обичам тези морковчета около тях?!.... и чесънчето!! Спирам, че ще започна да слюнкоотделям.
    Усмихнат ден!

    ОтговорИзтриване
  4. Тия са ми любими, но напоследък все по-умерено. Стомах,..., какво да го правиш;)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Уви!Но със сигурност ще ги заместиш с нещо не по- малко вкусно!

      Изтриване
  5. Нат, и ние не пропускаме пуканите чушлета! Чудесни са! Поздрави и усмивки от мен!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря,Люси!Усмихната седмица! А аз се наслаждавам страхотните ти произведения!

      Изтриване