сряда, 12 юли 2017 г.

Мъфини с кайсии и овесени ядки.




Обожавам десерти. Но под напора на последните тенденции, започнах да се замислям дали във вените ми не тече захар :)
Така че реших да пробвам нещо по- здравословно.Без захар и бяло брашно.
Получиха се доста добри мъфини, които благодарение на фурмите и стафидите, утолиха глада ми за сладко. А главния герой кайсията, добави изкусителна нотка.
Няма да ви лъжа не съм готова да се разделя с обичайните десерти, но установих , че и здравословните варианти не са за изпускане.


2 яйца
250 г. кисело мляко
10 фурми
125 г. - овесени ядки
1 с.л. бакпулвер
1 шепа стафиди
350 г . кайсии
1 ванилия


Нарежете кайсиите  на едри парчета.
Овесените ядки сложете в блендер заедно с фурмите( на които сте отстранили костилките).
Блиндирайте. Добавете бакпулвера и ванилията.
В купа разбъркайте течните съставки, добавете сместа с овесените ядки .Накрая добавете и кайсиите и стафидите.Разбъркайте докато сместа стане хомогенна.
В тавичка за мъфини сложете хартиени капсули и разпределете получената смес.
Печете мъфините в предварително загрята на 180 градуса фурна.


2 коментара:

  1. Нати,
    много интересни мъфини.Сестра ми ги прави, аз рядко ползвам формата за мъфини.Ще ги изпробваме.Можеш да използваш овесено брашно или брашно от елда също.Чудесни са се получили с фурми и стафиди.
    Поздрави и весело лято !

    ОтговорИзтриване