събота, 13 април 2013 г.
Шницели от лапад
Има рецепти, които ме грабват от пръв поглед и не мирясвам докато не ги пробвам.Така се получи и с тези шницели. От момента, от който ги видях при Тилия не ми излязоха от главата.
И имало защо! Ако искате да се насладите на нещо наистина вкусно ,запрятайте ръкави и ще получите резултат, който няма да ви разочарова. Безкрайни благодарности на Тилия и непремено я посетете, защото е показала приготвянето стъпка по стъпка, и човек просто няма какво да добави!
листа от лапад
олио за пържене
за плънката:
250 г. сирене ( или извара, а може и комбинация от сирене и извара)
1 стрък пресен чесън нарязан на ситно
1 яйце
черен пипер
за паниравката:
1 ч.ч. брашно
3 яйца
1 с.л. олио
бира
щипка сол
Листата лапад се измиват и се подсушават леко. Изрязва се частично средната жилка (от най-плътната и част) като се внимава да не се разкъса листото.
За един шницел са нужни по 3 листа.
Панировката:
Отделят се белтъците от жълтъците.Белтъците се разбиват на сняг.
Жълтъците се разбъркват с брашното,солта и олиото.Постепено се добавя бирата и се разбърква.Сместа трябва да е по-гъста от боза.Добавят се и разбитите на сняг белтъци и се разбърква внимателно със шпатула, за да не спаднат белтъците.
Плънката се приготвя като се смесят натрошеното сирене и останалите продукти.
Взема се листо лапад, и се покрива с плънка, поставя се второ листо, отново плънка и накрая се покрива с третото листо.Леко се притиска и така получения шницел се потапя в панировката и се пържи в сгорещено олио. Готовите шницели се отцеждат от излишната мазнина върху салфетка.
Аз приготвих шницелите пържени. Според Тилия вкусът им не се променя, ако се изпечат върху хартия за печене. Следващия път ще побвам и на фурна.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
И твоите са много апетитни, Нати, много добре си ги приготвила.
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Благодаря,Гери!Хубава седмица!
Изтриванепроменя се, променя се :) Колкото и да е вредно пърженото, не може да се отрече, че е по-вкусно.
ОтговорИзтриванеНо е въпрос на избор, защото доста хора предпочитат да не пържат. Откакто Ели Драгова ги показа преди 4-5 години са ни любимото безмесно пролетно ястие и съм ги изпробвала във всичките им варианти - от пържени, с различни видове панировки до печени в тава, заляти с панировката, или печени на хартия на мах. във фурната.
А твоите изглеждат много, много апетитни, Натали! С тези мехурчета от пърженето :) Да им посегне човек.
Ако пак правиш, пробвай с много студена бира, кашата още по-гъста, но и няколко бучки лед в нея. Така стават с най-хрупкава коричка.
Поздрави и хубава съботна вечер на теб!
Пепи,задължително ще ги правя пак и ще се възползвам от съвета ти!Благодаря и поздрави!
ИзтриванеАу, много вкусно, браво!
ОтговорИзтриванеКак ми се хапва нещо зеленко и на мен сега.. ама утре - днес сме на пица :)
Разкошно изглеждат! И плачат за чаша студена бира :)
Мими,от мен шницелите от теб пицата, а за биричката ще се разберем :)
ИзтриванеМного са примамливи, а и с гарнитурката си пасват идеално. Поздравления и слънчев ден!
ОтговорИзтриванеТаня,благодаря! Усмихнат и слънчев ден и на теб!
ИзтриванеНатали, много добре са се получили! Радвам се, че с нещо съм била полезна и съм допълнила интересната рецепта на Ели!
ОтговорИзтриванеПриятна неделна вечер!
Тили,наистина се наредиха сред любимите ни рецепти, а да знаеш още колко хора запалих :)
ИзтриванеНат, и при теб са много вкусни тези шницели! Страхотно е, когато една рецепта е толкова рекламирана! Прекрасна нова седмица и още много вкусотийки!:)
ОтговорИзтриванеКате,благодаря и на теб много хубава седмица!
Изтриване