понеделник, 8 април 2013 г.
Постен сладкиш
240 г. конфитюр (сладко)
150 г. захар
200 мл. олио
400 мл. топла вода
2 ч.л. сода бикарбонат
100 г. нарязани ядки ( орехи или бадеми, аз използвах микс от двете, с превес на бадемите)
кората на 1 портокал
600 г. брашно
1 ванилия
Запечете ядките на сух тиган.
В конфитюра се прибавя содата и се оставя да престои 15 -20 минути.След това се прибавят водата, захарта, олиото, ядките, настърганата портокалова кора и брашното. Всичко се разбърква. Сместа се изсипва в по- голяма тавичка, застлана с хартия за печене.
Сладкиша се пече на 180 градуса.
Аз използвах сладко от грозде и при поднасяне слагах от него за мъничко разкош.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Оооооох , това не биваше да го виждам в този час , когато е толкова късно да стана да си го направя :)))
ОтговорИзтриванеИзглежда и звучи много апетитно ! Да ви е сладко !
Юли, като се имат предвид продуктите стана учудващо вкусно :)
ИзтриванеА и става лесно.Бях го замислила със сладко от ягоди, но беше свършило:)
Поздрави!
Много е вкусен този кекс, подкрепям с две ръце. И аз го правих скоро, но със сладко от ягоди и всички го одобриха. С грозде сигурно е много интересна комбинация.
ОтговорИзтриванеПоздрави, Нати!
Гери, и аз се гласях за ягоди, но нямах. А с гроздето ми хареса. Ще повторя с твоя вариянт! Хубава вечер!
ИзтриванеНаталия, чудесна снимка! Изглежда прекрасно!
ОтговорИзтриванеСладкишът е много вкусен, правила съм го. Харесва ми добавката на портокаловата кора. Станал е още по-ароматен!
Поздрави и приятна седмица!
Тили,радвам се че одобряваш добавената портокалова нотка.Като всеки водолей и аз обичам да променям по нещо.Е невинаги се получават нещата, но този път беше добре.
ИзтриванеОще веднъж коплименти за панирания лапад, страхотен е!
Поздрави!
Наталия,как с удоволствие бих си изпила кафето в компанията на този пухкав сладкиш,пък и с любим портокалов аромат,чудесен е станал!Присъединявам се към комплимента на Тили за красивата снимка!Сърдечна прегръдка!
ОтговорИзтриванеРоси,и аз бих си изпила с удоволствие кафето, но с теб :)
ИзтриванеНадявам се някой ден да имам удоволствието да се запозная с теб лично!
Ох, как обичам сладко от грозде, толкова красиво си поднесла сладкиша, Натали, много ми харесва! Поздрави!
ОтговорИзтриванеКате,а защо си мълчиш? Аз чак сега разбрах колко е хубава това сладко :)
ИзтриванеЦелувки!
Натали, не мъничко, а много разкош има в твоята публикация. Сладкища е страхотен, поздравявам те и ти желая усмихнат ден!
ОтговорИзтриванеТаня,благодаря ти за милите думи! Хубав ден и от мен!
Изтриване