понеделник, 8 април 2013 г.

Постен сладкиш







240 г. конфитюр (сладко)
150 г. захар
200 мл. олио
400 мл. топла вода
2 ч.л. сода бикарбонат
100 г. нарязани ядки ( орехи или бадеми, аз използвах микс от двете, с превес на бадемите)
кората на 1 портокал
600 г. брашно
1 ванилия

Запечете ядките на сух тиган.
В конфитюра се прибавя содата и се оставя да престои 15 -20 минути.След това се прибавят водата, захарта, олиото, ядките, настърганата портокалова кора и брашното. Всичко се разбърква. Сместа се изсипва в по- голяма тавичка, застлана с хартия за печене.
Сладкиша се пече на 180 градуса.
Аз използвах сладко от грозде и при поднасяне слагах от него за мъничко разкош.

12 коментара:

  1. Оооооох , това не биваше да го виждам в този час , когато е толкова късно да стана да си го направя :)))
    Изглежда и звучи много апетитно ! Да ви е сладко !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Юли, като се имат предвид продуктите стана учудващо вкусно :)
      А и става лесно.Бях го замислила със сладко от ягоди, но беше свършило:)
      Поздрави!

      Изтриване
  2. Много е вкусен този кекс, подкрепям с две ръце. И аз го правих скоро, но със сладко от ягоди и всички го одобриха. С грозде сигурно е много интересна комбинация.
    Поздрави, Нати!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Гери, и аз се гласях за ягоди, но нямах. А с гроздето ми хареса. Ще повторя с твоя вариянт! Хубава вечер!

      Изтриване
  3. Наталия, чудесна снимка! Изглежда прекрасно!
    Сладкишът е много вкусен, правила съм го. Харесва ми добавката на портокаловата кора. Станал е още по-ароматен!
    Поздрави и приятна седмица!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Тили,радвам се че одобряваш добавената портокалова нотка.Като всеки водолей и аз обичам да променям по нещо.Е невинаги се получават нещата, но този път беше добре.
      Още веднъж коплименти за панирания лапад, страхотен е!
      Поздрави!

      Изтриване
  4. Наталия,как с удоволствие бих си изпила кафето в компанията на този пухкав сладкиш,пък и с любим портокалов аромат,чудесен е станал!Присъединявам се към комплимента на Тили за красивата снимка!Сърдечна прегръдка!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Роси,и аз бих си изпила с удоволствие кафето, но с теб :)
      Надявам се някой ден да имам удоволствието да се запозная с теб лично!

      Изтриване
  5. Ох, как обичам сладко от грозде, толкова красиво си поднесла сладкиша, Натали, много ми харесва! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Кате,а защо си мълчиш? Аз чак сега разбрах колко е хубава това сладко :)
      Целувки!

      Изтриване
  6. Натали, не мъничко, а много разкош има в твоята публикация. Сладкища е страхотен, поздравявам те и ти желая усмихнат ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Таня,благодаря ти за милите думи! Хубав ден и от мен!

      Изтриване