вторник, 3 февруари 2015 г.

Пиле с печени червени чушки




3 пилешки пържоли
8 - 9 големи червени  печени чушки
4- 5 домата или 500 - 600 мл. доматен сок
1 голяма глава лук
6 - 7 скилидки чесън
1 ч.ч. гореща вода
сол
джоджен
2 - 3 с.л. олио
черен пипер
2 с.л. брашно


Нарежете пилешкото месо на малки парченца и го посолете.
Нарежете в отделни купички на кубчета лука, чушките и доматите. Нарежете чесъна на ситно.
В олиото запържете пилешкото месо докато побелее за около 7- 8 минути. Прибавете лука, чесъна и гответе още 5- 6 минути. Прибавете чушките и продължете задушаването още няколко минути. Прибавете брашното разбъркайте и добавете доматите.Оставете да поври 10 минути, сипете водата, подправките и прехвърлете ястието в тавичка.Изпечете в умерена фурна до готовност.




7 коментара:

  1. Нати, разкошно предложение, вкусотия голяма! Поздрави и прекрасен февруари!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Кате, нека и за теб февруари да е романтичен, весел и усмихнат! Радвам се , че ти е допаднало пиленцето.

      Изтриване
  2. Страхотно сочно пилешко,харесва ми,Нат,благодаря за чудната рецепта,ще я опитаме!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Роси, ако обичате чушчици като нас, рецептата ще ви допадне. Прегръщам те силно!!!

      Изтриване
  3. И месото, и сосчето са чудесни! С удоволствие и наслада бих си топнала!
    Хубава вечер, Натали!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Тили, тайничко ще ти подшушна , че аз доста си топнах :) Заповядай и ти.
      Поздрави!

      Изтриване
  4. Ммм, много обичам манджички с месце и сос. Към твоята бих си добавила само топка варен ориз :) Че не обичам да ям с хляб, не за друго... да има баланс :)
    Усмихнат петък от мен, Нат!

    ОтговорИзтриване