понеделник, 15 април 2013 г.
Супа от лапад, спанак и киселец
Като съм се хванала за лапада и не го оставям. Някога баба ми правеше супа от киселец и лапад набрани от градината.Бях ужасно злоядо дете, но тази супичка я помня.Рецтата си я нагодих , но на вкус, беше максимално близа до спомените ми.
1 връзка зелен лук
1 - 2 моркова
2 шепи спанак
2 връзки лапад
2 шепи киселец
1 шепа ориз
1 картоф
за застройката:
1 жълтък
1 с.л. кисело мляко
Лукът и морковите, нарязани на ситно, се задушават за 2 -3 минути. Прибавят се измитите и нарязани: лапад,киселец и спанак. (На лапада се маха централната жилка).
Задушават се докато намалят обема си. Налива се гореща вода.Прибавя се ориза и нарязания на ситно картоф.Посолява се и се вари до готовност на ориза.
Застройва се с киселото мляко и жълтъка.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Хич не го оставяй, Нати, смело напред. Толкова е полезно и вкусно - истински дар на природата.
ОтговорИзтриванеЧудна супичка си приготвила. Поздрави!
Благодаря,Гери!Усмихнат ден!
ИзтриванеЛюбима пролетна супа!
ОтговорИзтриванеНе само вкусна, но и полезна!
Поздрави и спокойна нощ!
Тили,най-накрая уцелих рецептата, така че да ми е вкусна.Ако имаш изпитана
Изтриванерецепта и ти, ще се радвам,ако споделиш, защото мойта все още не е като на баба!Хубав ден!
Ох, тази супичка наистина ме пренесе в детството, толкова хубаво ти се е получила! Поздрави!
ОтговорИзтриванеКате,и мен там ме пренася.Интересно как спомените ни са свързани с определени вкусове, нали?Хубава вечер!
ОтговорИзтриване