Интересни понички.Не точно като пържените.Нещо средно между сладко хлебче и козуначе(макар и приликата да е далечна). Още топли са страхотни с масълце и сладко.И със сиренце не са за изхвърляне стига да не ви притиснява сладката нотка в поничката и солената от сиренето.Истината е че оцеляха само тези двечките.А в един момент направо се притисних, че нищо няма да остане за снимки.Стават между 18 - 20 броя.
20 г. прясна мая
150 мл. кисело мляко
75 гр. захар
2 яйца
1/2 ч.л сол
75 гр. разтопено краве масло
около 450 гр. брашно
30 мл. топла вода
за намазване:
масло
захар
В малка купа сложете топлата вода,захарта, солта и маята.Оставете да се надигне маята за 10- 15 минути.
В друга по- голяма купа смесете киселото мляко, яйцата и разтопеното масло.Разбъркайте добре.Прибавете и маята и постепено добавяйте пресятото брашно, Замесете меко тесто.
Оставете го да втаса.
Застелете тавата, която ще използвате, с хартия за печене.Оформете малки питки и ги поставете на разтояние една от друга.
Печете на 180 градуса, в предварително загрята фурна, до зачервяване.
Още топли намажете поничките с масло и оваляйте в захар.
Рецептата видях тук.
Нати, един интересен вариант показваш. И какво по-убедително, че са се харесали от това да изчезнат бързо-бързо. =)
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Гери, радвам се че съм те заинтригувала.Хубава съббота и неделя!
ИзтриванеНатали, изглеждат много пухкави и мекички! Това че се пекат е още един плюс.
ОтговорИзтриванеЩе ги пробвам обезателно!
Спокойна вечер!
Тили,и аз ги избрах заради печенето! Поздрави и ако пробваш да се похвалиш!
ИзтриванеАх, какви пухкавелки има за закуска! Чудни са, Нат! Прекрасен ден от мен!
ОтговорИзтриванеКате,благодаря много за милите думи!Усмихната събота и неделя!
ИзтриванеРазкошни понички,Натали!Представям си колко са пухкави и ароматни!Сърдечен поздрав!
ОтговорИзтриванеРоси, благодаря!Ама какви козунаци си направила само!Поздрави!
ИзтриванеЧудесни са станали!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти,Траяна!Добре дошла!
Изтриване