неделя, 3 ноември 2013 г.

Салата с цвекло, синьо сирене и портокал


1 малка глава цвекло
1 зелена ябълка
1-2 моркова
1 портокал
30-40 г. синьо сирене
сол
1\2 ч.л.  сусам
1 портокал
балсамов оцет
зехтин

Цвеклото, морковите и ябълката се обелват и се настъргват по отделно. Оформят се купчинки,които се поръсват със сусама . Добавя се настърганото синьо сирене и обелените от ципата парченца портокал. Салатата се овкусява с зехтина, балсамовия оцет и солта.
Най- добре е ябълката да се настърже непосредствено преди сервиране за да не потъмнее.
Ако желаете да изкушите очите си  поднесете салатата подредена, но наслада за небцето е, когато всичко е разбъркано за да комбинират вкусовете.






8 коментара:

  1. Чудесна е, разкошна! Витаминозна колоритна и много вкусна! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Кате, но да си призная, тази беше само за снимката, после си я разбъркахме и от колорита нищо не остана :)

      Изтриване
  2. Отговори
    1. Траяна, радвам се че ти хареса салатката. Правих я на принципа- ами какво ще стане ако сложа това,ами това... То взе че се получи! Хубав ден!

      Изтриване
  3. Още едно перфектно ( ако съдим по снимките) приложение на любимото ми цвекло. Изглежда като идеалната ноемврийска салатка!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мъхче, аз отскоро експериментирам с цвекло и все повече се изненадвам. Не очаквах че е толкова вкусно! Поздрави и се радвам че намина!

      Изтриване
  4. Искам яяяяя,страхотна е,мила!Прегръдка!

    ОтговорИзтриване