четвъртък, 14 август 2014 г.
Ореховки
3 белтъка
250 г. захар
160 г. смлени орехи
кората на един лимон настъргана
Белтъците се разбиват на сняг. Прибавя се захарта. Разбърква се до твърд сняг.
На няколко етапа се добавят ореховите ядки и лимоновата кора. Разбърква се внимателно с дървена лъжица или шпатула.
Ореховките се пекат в тава с хартия за печене на 180 градуса не повече от 12 - 13 минути но все пак ги наблюдавайте в зависимост от фурната. Не трябва да се препичат.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Отдавна не съм яла ореховки! Представям си хрупкавостта и вкуса им!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Поздрави и на теб, Тили и хубав ден!
ИзтриванеМного вкусно изглеждат! И аз не съм правила и хапвала от много време!
ОтговорИзтриванеЧерпя се с 2-3 от твойте, че една няма да ми стигне по обедно време.
Поздрави!
Вземай, Габи , че не останаха :)
ИзтриванеУсмихнат ден!
Нежни бисквитки,Нат!Честит и хубав празник на теб и семейството!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Роси! Целувки!
ИзтриванеСамо чакам Коледа за тях;) Ухаят!
ОтговорИзтриване:) Мъхче, много си търпелива, аз не дочаках!
ИзтриванеНо както се вижда по етикета, който им сложих по Коледа пак ще се правят :)