четвъртък, 14 август 2014 г.

Ореховки



3 белтъка
250 г. захар
160 г. смлени орехи
кората на един лимон настъргана


Белтъците се разбиват на сняг. Прибавя се захарта. Разбърква се до твърд сняг.
На няколко етапа се добавят ореховите ядки и лимоновата кора. Разбърква се внимателно с дървена лъжица или шпатула.
Ореховките се пекат в тава с хартия за печене на 180 градуса не повече от 12 - 13 минути но все пак ги наблюдавайте в зависимост от фурната. Не трябва да се препичат.


8 коментара:

  1. Отдавна не съм яла ореховки! Представям си хрупкавостта и вкуса им!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Много вкусно изглеждат! И аз не съм правила и хапвала от много време!
    Черпя се с 2-3 от твойте, че една няма да ми стигне по обедно време.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Вземай, Габи , че не останаха :)
      Усмихнат ден!

      Изтриване
  3. Нежни бисквитки,Нат!Честит и хубав празник на теб и семейството!

    ОтговорИзтриване
  4. Само чакам Коледа за тях;) Ухаят!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. :) Мъхче, много си търпелива, аз не дочаках!
      Но както се вижда по етикета, който им сложих по Коледа пак ще се правят :)

      Изтриване