събота, 9 август 2014 г.
Гъбен ден с панирани сърнели и манатарки и пачи крак в масло
манатарки
пачи крак
масло
1 с.л. олио
сол
Почистете гъбите със суха кърпа, а пънчетата на манатарките почистете внимателно с нож ако е необходимо. Нарежете гъбите на едро, а пачия крак , ако е дребен може и да оставите цели.
Задушете гъбите в маслото с олиото до готовност. Посолете накрая.
Не съм дала точни количества на продуктите, те зависят от количеството гъби , които успеете да си наберете или сдобиете.
Панирани сърнели
гъби сърнели
2 яйца
брашно
сол
олио за пържене
Нарежете гъбите на парчета.
Разбийте яйцата.
Панирайте гъбите първо в брашно, после в яйцата и ги изпържете в олиото.
Нарочно избрах най- обикновения начин за паниране . Исках максимално да се усеща вкусът на гъбата.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Добре, че допреди месец имах едни замразени гъби от Метро, от които ми втръсна, че сега като видях твоите, не знам мъжа ми къде щях да го пращам да търси :) Невероятни са, така свежи и жълтички! И аз обичам като ям гъби, да усещам гъби - възможно най-натурални! Поздрави!
ОтговорИзтриване