събота, 9 август 2014 г.

Гъбен ден с панирани сърнели и манатарки и пачи крак в масло


манатарки
пачи крак
масло
1 с.л. олио
 сол


Почистете гъбите със суха кърпа, а пънчетата на манатарките почистете  внимателно с нож ако е необходимо. Нарежете гъбите на едро, а пачия крак , ако е дребен може и да оставите цели.
Задушете гъбите в маслото с олиото до готовност. Посолете накрая.
Не съм дала точни количества на продуктите, те зависят от количеството гъби , които успеете да си наберете или сдобиете.


Панирани сърнели

гъби сърнели
2 яйца
брашно
сол
олио за пържене


Нарежете гъбите на парчета.
Разбийте яйцата.
Панирайте гъбите първо в брашно, после в яйцата и ги изпържете в олиото.



Нарочно избрах най- обикновения начин за паниране . Исках максимално да се усеща вкусът на гъбата.

1 коментар:

  1. Добре, че допреди месец имах едни замразени гъби от Метро, от които ми втръсна, че сега като видях твоите, не знам мъжа ми къде щях да го пращам да търси :) Невероятни са, така свежи и жълтички! И аз обичам като ям гъби, да усещам гъби - възможно най-натурални! Поздрави!

    ОтговорИзтриване