събота, 6 юли 2019 г.

Пържени пълнени чушки със сирене


Обичам чушки със сирене във всякакви варианти.Наскоро при Пепи видях по интересно срязване на чушките и реших да пробвам. Споделям рецептата, защото си дадох сметка че всъщност простичките и обичайни ястия, които хапваме вкъщи и често, нещо липсват от блога ми. А определено си ги приготвяме и са ни любими.Че кой не обича чушки със сирене - дали печени или пържени?


-10-12 чушки севрия
- 400 г. сирене
-4-5 яйца
-100 мл олио за пърженето

Чушките се разрязват по дължина от дръжката към върха. Почистват се семките, с малка чаена лъжичка, но около един сантиметър от бялата част към дръжката се оставя.
Сиренето се натрошава и се разбърква с яйцата.Чушките се пълнят със сместа .
Загрява се олиото ,задължително в тиган с капак. Чушките се пържат да зачервяване.
Тиганът се отмества от огъня ,изчаква се минута две и тогава се махат готовите чушки. Поставят  се следващите.

2 коментара:

  1. Много интересна рецепта Нати.Правя пиперките капия печени с пълнеж от яйце, сирене и малко галета, магданоз .Но този вариант е също впечатляващ, а и лесен за приготвяне.
    Благодаря за идеята.Поздрави сърдечни и весело и прохлядно лято !

    ОтговорИзтриване
  2. Ели, и аз ги правя по същия начин като теб (без магданоза,че не го обичам),но и пържени ги обичам. Реших да пробвам тази рецепта,защото ми беше интересно начина на разрязване на чушките.Сърдечни поздрави и на теб!

    ОтговорИзтриване