вторник, 10 юли 2012 г.
Крем супа
Не ме бива много по супите,но с малки деца, нямам особен избор.Трябва да има и от тях.
След много провали се понаучих.Най-големият ми проблем, е че слагам прекалено много вода и вкусовете така се размиват,че хич не е ясно какво ядеш.Но не се плашете.Тази рецепта е от сполучливите ми опити.
1 главичка лук
1 по-голяма тиквичка
5-6 картофа
1 морков
шепа зелен фасул
зехтин
20-30 грама масло
прясно мляко
щипка индийско орехче
сол
Нарежете лука и го задушете в малко зехтин.Прибавете нарязаните моркови.Големината на зеленчуците не е от значение,защото накрая всичко ще се пасира.
След минута- две добавете нарязания зелен фасул и накрая тиквичките.Сложете картофите и долейте гореща вода да покрие зеленчуците.Посолете и варете до готовност на картофите (25-30 минути ).Пасирайте . Разредете с прясното мляко и оставете да покъкри още минута две.
Свалете от огъня и добавете маслото и индийското орехче.
Поднесете с крутони.
Нарежете малко стар хляб на кубчета.Сложете го в тавичка и го поръсете с малко зехтин-2-3 с.л.Добавете 1-2 скилидки чесън за аромат и розмарин или мащерка.Изпечете хлебните хапки до зачервяване.Като извадите тавата изхвърлете чесъна и розмарина( мащерката ) .Те са си пуснали аромата
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар