вторник, 10 юли 2012 г.

Крем супа




Не ме бива много по супите,но с малки деца, нямам особен избор.Трябва да има и от тях.
След много провали се понаучих.Най-големият  ми проблем, е че слагам прекалено много вода и вкусовете така се размиват,че хич не е ясно какво ядеш.Но не се плашете.Тази рецепта е от сполучливите ми опити.


1 главичка лук
1 по-голяма тиквичка
5-6 картофа
1 морков
шепа зелен фасул
зехтин
20-30 грама масло
прясно мляко
щипка индийско  орехче
сол

Нарежете лука и го задушете в малко зехтин.Прибавете нарязаните моркови.Големината на зеленчуците не е от значение,защото накрая всичко ще се пасира.
След минута- две добавете нарязания зелен фасул и накрая тиквичките.Сложете картофите и долейте гореща вода да покрие зеленчуците.Посолете и варете до готовност на картофите (25-30 минути  ).Пасирайте .  Разредете с прясното мляко и оставете да покъкри още минута две.
 Свалете от огъня и добавете маслото и индийското орехче.









Поднесете с крутони.
Нарежете малко стар хляб на кубчета.Сложете го в тавичка и го поръсете с малко зехтин-2-3 с.л.Добавете 1-2 скилидки чесън за аромат и розмарин или мащерка.Изпечете хлебните хапки до зачервяване.Като извадите тавата изхвърлете чесъна и розмарина(  мащерката ) .Те са си пуснали аромата








Няма коментари:

Публикуване на коментар