.
Не съм фен на лозовите листа,но тези сарми станаха с много интересен вкус и ми допаднаха.
Беше останала плънка от друга рецепта и спонтанно се роди тази идея.Ще изброя продуктите,а количествата оставям на вашата преценка и вкус.
лук
гъби
кисели краставички
шунка
сол и черен пипер на вкус
млади лозови листа
за соса:
1 кисело мляко
2 яйца
2-3 с.л. брашно
Лозовите листа се попарват за няколко секунди в вряща подсолена вода.
За плънката: лукът се запържва в малко олио.Добавят се гъбите,после шунката и подправките.
Накрая се прибавят и киселите краставички.Навиват се сармички и се пекат във фурната.
За сосът се смесват всички продукти, и се вари до готовност.Посолява се.
Няма коментари:
Публикуване на коментар