Симпатични и топящи се в устата бисквитки. Много забавни за приготвяне особено от малки деца. Рецептата видях при Мария. Няма какво да добавя по рецептата, така че препиша какво е написала Мария.
- 1 чаена чаша (220 гр.) свинска мас - мека на стайна температура
- 1 чаена чаша (150 гр.) пудра захар
- 1-2 пакетчета синтетична ванилия
- 2 ½ чаени чаши (340 гр.) брашно
- 1 супена лъжица (5 гр.) натурално какао
От него се късат малки парчета с големина на орех . Оформят се на топчета като се овалват между дланите. Нареждат се на разстояние в тава застлана с хартия за печене. Гърлото на отрязаната спринцовка (или каквото друго сте избрали) се потапя в какаото. С него се прави кръгъл не много дълбок отпечатък в центъра на всяко топче. Натиска се лекичко.
Пекат се в предварително загряна фурна на 180 градуса, докато порозовеят леко от долната страна. Може да проверите като навдигнете съвсем леко някоя сладка с върха на нож. Оставят се да изстинат в тавата. Не се опитвайте да ги местите преди да изстинат, защото са чупливи.
Вече има гъбки и в Под гъбката. ;) Чудесни са, Нати!
ОтговорИзтриванеХубав ден ти желая. :)
Да най- накрая и "Под Гъбката" поникнаха гъбки :) то от тези дъждове :)
Изтриванелагодаря ти,Гери! Хубава седмица!
Страхотни са, Нати. Ако ви липсва една от кошничката, да знаеш, че аз я изядох. Поздрави!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти,Таня! Усмихната нова седмица!
ИзтриванеКакви сладки гъбета! И баба правеше такива :) Много ги обичах едно време!
ОтговорИзтриванеУсмихнат ден, Нати! :)
Тики, и на нас ни стана любима тази рецепта. Поздрави и хубав ден!
ОтговорИзтриване